Translate

vineri, 9 noiembrie 2018

Toamna Aşteptărilor


 Ultima partidă de pescuit la crap pe acest an ne aduce din nou faţă în faţă cu sectorul B de la Varlaam.De data asta în echipă de patru alături de micuţul nostru grup: Dunca Sergiu Stelian, Alex Vaetis şi Colan Marius vine şi Valentin Vinulescu pentru prima dată la Varlaam.
 Din cauza aglomeraţie de pe lac şi dorinţei de a sta relativ aproape uni de ceilalţi alegem să pescuim cu patru baterii a câte patru lansete pe standurile B7-B8. Eu zic că a fost o alegere bună şi că am exploatat bine zona mai ales că B8 este un stand dublu iar Marius şi-a dus 2 dintre lansete pe B6.
 Partida sa desfăşurată între 27.10-04.11 pentru mine şi Alex. Valentin şi Marius au pescuit de pe 27.10-31.10.
 De la dreapta la stânga Valentin, Sergiu, Marius şi Alex.  Pregătire pentru acesta partidă au început cred cu două luni înainte când am făcut comanda pentru boilesuri.Ca şi nadă principală Eu, Alex şi Valentin am folosit Evolution de la NorthenBaits. Marius a nădit exclusiv cu seminţe doar în ultima zi a folosit şi boiles. Amestecul de seminţe Marius şi la preparat în stil propriu. Cred că a fost partida în care am folosit cea mai moderată cantitate de nadă din toate partidele de pe sectorul B la care am participat. Marius a consumat în patru zile circa 15kg de seminţe şi maxim două kg de boiles. Eu şi Alex am consumat 20 kg de seminţe şi 20 de boiles cu menţiunea că noi doi am pescuit cu 3 zile mai mult. Valentin a consumat şi el cred 7-8kg de boiles şi 5kg de seminţe.
 A fost partida la care am adus cu noi cel mai mult echipament auxiliar: pe lângă cele patru seturi de lansete barcă şi motor am avut 4 paturi cu saci de dormit, 4 scaune, 3 corturi duble, mese, aeroterme, cutii cu rig-uri, nadă etc.
 Surpriza ne-a făcut-o vremea care a fost absolut superbă cu un vârf de temperatură de 28grC pe 30.10 mult peste aşteptările noastre. Partea nasoală a fost că anticipând asta urmărind prognoza meteo a trebuit să aducem cu noi şi haine groase pentru seară şi noapte când temperatura scădea şi cu 20gr şi haine de vară pentru zi. Aşa am ajuns să cărăm fiecare câte 2 genţi cu haine. Evident aerotermele au devenit aproape inutile.
 Eu şi Valentin am pescuit pe B8 şi Alex şi Marius pe B7.
 Ca şi monturi Eu, Marius şi Valentin am început cu blow-back ace Korda Krank X de nr.8 şi fir de forfac Helculine de la Carp Spirit plumbi de 130gr. Alex a folosit şi Ronie-Rig sau Whity-Pool dar tot la monturi blow-back a avut cele mai multe prezentări.
 Vedere cu standul B8. După principiul cine plantează primul prinde primul Marius nu se dezminte şi sparge gheaţa la nici două ore după ce a plantat cu crap burtos de 15,7kg. Alex punctează şi el cu crap de 10kg. Nici nu dezmeticim bine după aşezarea standurilor că Alex are un run puternic pe a doua lansetă din stânga insulei mici şi prinde din prima seară la nici 4 ore după ce a terminat de plantat cel mai mare peşte al partidei pentru el un crap comun de 21,8kg. Din păcate pentru Alex avea să fie singurul peşte cu adevărat mare în acesta partidă. Ziua următoare avem puţină activitate pe timpul zile se prind doi peşti de B7 dar mici. Odată cu sosirea nopţi este rândul lui Marius să dea lovitura pe B7 cu o montură plasată în extremitatea din dreapta a insulei mari. Marius reuşeşte să prindă o superbă oglindă de 22.2kg. Un rezultat foarte bun ţinând cont că Marius nu nădise deloc cu boiles ci doar cu seminţe. Este cel mai mare crap oglindă prins de Marius vreodată.

 Marius mai prinde a treia zi un comun de 17,2kg.
 Până a treia zi B8 rămâne încremenit şi eu şi Valentin avem 48 de ore fără trăsătură. Dar în a treia zi spargem şi noi gheaţa. Valentin prima dată dar peştele are în jur de 10kg şi un pic mai târziu eu cu un peşte tot în jurul acestei valori. Dar un pic mai târziu reuşesc primul peşte mai mare al partidei o oglindă de 16.6kg. Noaptea însă este rândul lui Valentin să prindă un peşte mare.Pe o adancine de peste trei metri în dreapta standului B8 într-o zonă mare cu substrat moale Valentin reuşeşte, cu o montură critic echilibrată, primul său peşte peste 20kg şi sparge gheaţa la Varlaam la prima partidă pe acest lac. Din păcate datorită euforiei momentului poza este oarecum nereuşită. Dar asta nu ne va împiedica să ne bucurăm împreună de reusita sa. Mai jos poza cu Valentin şi peştele de 21.8 kg acelaşi peşte prins de mine în primăvara acestui an pe B14 la 20.2kg. Avea să rămână şi pentru Valentin singurul peşte mare al partidei.


  A patra zi Marius şi Valentin încheie partida Alex decide să îşi mute rod-podul pe B8 lângă mine să fie mai uşor să ne ajutăm unul pe celălalt. A patra şi a cincea zi prindem mai mulţi peşti dar nici unul mai mai mare de 12-13kg.
 În a cincea noapte am două prezentări la interval de două ore şi care avea să fie cei mari peşti ai partidei pentru mine.
 Primul are 19.3kg şi este prins la un boiles întărit de 16mm cu pop-up de 10mm.

 Al doilea are 18,4 kg şi este prins pe aceeaşi baliză pe care Valentin prinsese în urmă cu două zile peştele de 21.8kg. Aveau să fie cei mari peşti ai partidei pentru mine. Având în vedere că pozele le-am făcut noapte cu telefonul am adăugat puţin lumină pozei pentru o mai bună calitate.
 Per total având în vedere situaţia şi că am pescuit oarecum îngrămădiţi patru baterii în trei standuri eu zic că a fost o partidă reuşită şi toţi patru am avut peşti mari. Varlaam nu ne-a dezamăgit nici de acesta dată încheiem anul toţi patru cu noi recorduri personale şi peşti de peste 20kg dar cel mai important cu noi experienţe şi ambiţia de a ne regăsi şi în anul ce va veni împreună pe malul lacului.
Până atunci vă dorim fir întins!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu